. Това съобщи за Plovdiv24.bg зам.- районният прокурор Атанас Илиев. Сигналът

...
</TD
>. Това съобщи за Plovdiv24.bg зам.- районният прокурор Атанас Илиев. Сигналът
Коментари Харесай

Убиват ли кучета в приюта в Пловдив - чака се отговорът на прокуратурата

. Това заяви за Plovdiv24.bg зам.- районният прокурор Атанас Илиев.

Сигналът е постъпил в прокуратурата от някогашният доброволец в приюта и представител на организация " Помощ за животните - ДАРА “ Димитрина Титова на 21.09.2022 година за установени престъпления и нелегално отношение към животните там. Назначена е инспекция по случая, която събира данни от предварителните инспекции на община Пловдив в приюта. Дадени са инструкции да се снемат данни и от директора на приюта и работещите там. Проверката по преписката е в ход, сподели прокурор Илиев.

Всъщност, отнася се за гибелта на кучето Бам – Бам, което е било преместено при глутница кучета в приюта и в следствие убито от тях.

“Една клетка в приюта към този момент не подслонява злочестия си жител - търсихме го на вятъра. Бил е изместен при от дълго време образувана глутница и като резултат - погубен. Изцяло предотвратима гибел! Жалко!

Сбогом, Бам-Бам! Ще ни липсваш, благо момче!

Прости, че не бяхме там и не успяхме да те защитим!

Дано в случай че има идващ живот, ориста бъде по-благосклонна към теб!

Една клетка е свободна в този момент - за идващия... “, написа във Facebook друга доброволка по мотив гибелта на кучето, очевидно техен любим.

От мненията на още консуматори на мрежата излиза наяве, че в приюта от дълго време има такава глутница и там не за първи път биват убивани кучета, които ги местят.

Димитрина Титова също написа: “Трябва да се направи нещо. Всички отговорни за гибелта на Бам-Бам да си получат заслуженото! “ Тя приказва непосредствено за непросветеност на чиновниците в приюта и ги упреква, че не обичат животните.

" Нали има закон. Как по този начин ще го убият. Нямат право да убиват. Заведете дело. “, разяснява друго момиче.

Всички другари на животните приказват за предумишленост и умишленост на преместването на Бам- Бам, за той да бъде погубен.

" Защо най-накрая не ги спрете! Няма ли кой да помогне на животните “, разясняват още хора.

Всички чакат с неспокойствие резултатите от инспекцията на Прокуратурата. Следете Plovdiv24.bg, с цел да разберете отговорът на прокуратурата, когато те излязат.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР